PROMOSI RAYA 2021

SENI YANG KIAN MENGHILANG

SEJARAH SENI KHAT

Seni khat sebenarnya adalah Khazanah Tertua yang dimiliki oleh orang Islam. Yang terbentuk dari hasil karya seniman Islam bagi menunjukkan rasa kecintaan terhadap tuhan yang maha esa.

Sebagai khazanah tertua orang Islam terdapat kepelbagaian tulisan khat yang terbentuk darinya. Khat pertama yang dihasilkan dinamakan Kufah yang lahir di negara Iraq pada kurun ke 7. Tulisan yang juga dikenali sebagai Kufic (Kufi) adalah merupakan tulisan yang bercantom yang digunakan secara meluas pada kurun ke 12.

Manakala pada kurun ke 10 pula apabila tulisan khat ini tersebar ke Parsi maka terwujudlah kepelbagaian tulisan khat sepertimana yang dipanggil khat Nasakh, Diwani, Thuluth dan Riqa. dalam kepelbagaian tulisan khat, Khat Nafakh dijadikan asas dalam tulisan arab yang kita lihat pada masa kini. Manakala pada alam Melayu ia lebih dikenali sebagai tulisan jawi.

Arabic-Calligraphy-1a1
25a3ddabb4ab7e9ba725b361edf94589

Beg kanvas istimewa

-dengan kaligrafi Khas khat jawi nama anda!

Tahan lasak & kalis air

Beg ini diperbuat daripada Material laminated canvas yang tebal, tahan lasak, kalis air dan perlindungan yang sangat baik terhadap pudar.

kaligrafi Khat Jawi

Istimewa buat orang melayu kita, kaligrafi jawi nama anda khas ditulis oleh Tuan Abdul Ghafur yang sangat berpengalaman bersama anak beliau.

hadiahkan buat ibu&Isteri andA!

elegan untuk diisikan dengan telekung

hadiah untuk abah?

combO BALIKAT juga ada!

ISTIMEWA BUAT AHLI KELAB MALAKAT
DISKAUN 24% Untuk combo balikat!

Mari dengar . . .

APA KATA YANG SUDAH MEMILIKi beg kanvas INI

”Beg kanvas yang tahan lasak. Masukkan beberapa buku, fail, laptop, aksesori laptop & alatan tulis pun masih kukuh. Paling unik kaligrafi khat jawi nama saya terpampang di beg kanvas ini. Saya bangga memiliki khazanah seni Islam yang kian menghilang ini.

wan farah

Wan Farah

eksekutif pemasaran digital

MILIKI BEG KANVAS CUSTOM KHAT NAMA JAWI

Nota PENTING sebelum buat pembayaran

Jangan lupa untuk isikan nama yang hendak dikhatkan di dalam kotak 'Order Notes (optional)